Ανακοίνωση Δύναμης Πολιτών 17/10/11


Φιλαδέλφεια χαλκηδόνα

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ακίνητα, ενέργεια, υποδομές πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου «εργασιακής εφεδρείας».

Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων, για να πληρωθούν μέσω των τελών οι διεθνείς τοκογλύφοι, οδηγεί σε εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας, ενώ πλήττει καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Φτάνει πια.    Χρειάζεται να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.

Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προβάλλει επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης ενός πολύμορφου μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Ο Δήμος οφείλει να στηρίζει, να συμμετέχει και να στέκεται αλληλέγγυος σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής των κάθε είδους χαρατσιών που επιβάλλει κυβέρνηση – τρόικα. Η Δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν και να υπερασπιστούν, πολιτικά και νομικά όλους τους δημότες  που θα αρνηθούν να πληρώσουν . 

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.