ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΛΛΙΟΣ: ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Τοποθέτηση του Θανάση Μάλλιου, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών στην Εφημερίδα «Επιτέλους» για το γήπεδο της ΑΕΚ:

1 ) Στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, η Πολιτεία το 1934, παραχώρησε περίπου 26 στρέμματα << για να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων >>, όπως γράφει το παραχωρητήριο.

2) Έκτοτε σταδιακά οικοδομήθηκε το γήπεδο  << Νίκος Γκούμας >> το οποίο, προ 10ετίας περίπου, κατεδάφισε το τότε Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με Πρόεδρο τον Γιάννη Γρανίτσα.

3) Πριν από αυτή την εγκληματική πράξη καταθέσαμε αίτηση μη κατεδάφισης στα δικαστήρια αλλά αυτή απερρίφθη. Η αίτηση αυτή ήταν μια ενέργεια μερικών πολιτών από τους (αργότερα) <<  131 >> που προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των νόμων ( λεγόμενων ) << Γρανίτσα >>. Το ΣτΕ αποφάσισε την ακύρωση και των δύο νόμων, χαρακτηρίζοντάς τους αντισυνταγματικούς.

4) Η ΑΕΚ έχει ανάγκη γηπέδου. Στο χώρο που της έχει παραχωρηθεί είναι ευθύνη (και δικαίωμα) της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ να το οικοδομήσει. Μέσα στα πλαίσια των πολεοδομικών κανόνων, των νόμων που ισχύουν και του Συντάγματος, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε πολίτη ή συλλογικό φορέα.

5) Σήμερα, μετά από τόσες παθογένειες και κακοδιοικήσεις, η ομάδα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της. Έχει ανάγκη στήριξης. Είναι τμήμα της ιστορίας της πόλης μας. Αυτό επιβάλλει τον αλληλοσεβασμό.

Ακραίες στάσεις και συμπεριφορές ένθερμων οπαδών δεν οδηγούν πουθενά. Δεν είναι η ομάδα μόνο που πρέπει να ζήσει και να αναπτυχθεί. Είναι και οι πολίτες αυτής της πόλης που έχουν ανάγκη υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής.

This entry was posted in Άρθρα and tagged . Bookmark the permalink.