Η παραίτηση της Βάλιας Ματσουκά στο Δημ. Συμβούλιο της Δευτέρας 16/12


Κύριοι,

Υποβάλλω την παραίτηση μου από Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης μου «Δύναμη Πολιτών», αφού αντικατέστησα τον Ιούλιο του 2013 τον επικεφαλής μας Θανάση Μάλλιο.

Μοναδικός λόγος της παραίτησης μου είναι η ανάληψη αυτής της ευθύνης από τον νέο επικεφαλής της παράταξης μας, τον Αρη Βασιλόπουλο. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό είναι απόλυτα δημοκρατικό και προφανές, είναι σύμφωνο και με την αντίληψη μου για την ανάγκη ανανέωσης σε πρόσωπα και ιδέες σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου.

Δίνουμε λοιπόν τη σκυτάλη στον Αρη Βασιλόπουλο και είμαστε σίγουροι και εγώ και ο πρώην επικεφαλής Θανάσης Μάλλιος ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις των καιρών. Συνεχίζουμε δίπλα του την πορεία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την πείρα και τη δράση μας.

Παραιτούμενη εκτιμώ ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο, δεν έχει ανταποκριθεί στο ρόλο του και δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Αυτό το Δ.Σ. πέρα από το γεγονός ότι δεν αντιστάθηκε σε τίποτε όσον αφορά την εφαρμογή της μνημονιακής και Καλλικρατικής πολιτικής, δεν μπόρεσε και δεν θέλησε να προστατεύσει στοιχειωδώς την δημοκρατική του λειτουργία. Απόδειξη γι΄αυτό είναι το κλίμα που επικράτησε στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτά που υπέστην εγώ αλλα και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθώντας να πούμε την άποψή μας.

Εύχομαι γρήγορα η πόλη μας να έχει μια Δημοτική Αρχή αντάξια των αγώνων που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες που μαζί με το λαό της θα πρωτοστατήσει στους αγώνες που θα δώσουν λύση στα γενικά και τοπικά προβλήματα.

Σας χαιρετώ δηλώνοντας σας ότι  σ΄αυτούς τους αγώνες θα με βρείτε στην πρώτη γραμμή.

Βάλια Ματσουκά

16/12/13

Advertisements
Aside | This entry was posted in Ανακοινώσεις and tagged . Bookmark the permalink.