Ρατσισμός = Φασισμός


logo_dp

της Σοφίας Φλώρου*

Φλώρου Σοφία

Φλώρου Σοφία

Ρατσισμός = Φασισμός

Το αντίθετο της Δημοκρατίας που σημαίνει Πολιτισμός!

 Ας δούμε λοιπόν τι έιναι;  πώς;  σε ποιούς;  και από ποιούς; εκδηλώνεται.

Ρατσισμός είναι:

  • Να μην έχουν όλοι οι γονείς το δικάιωμα να φοιτούν σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς τα παιδιά τους.
  • Να μην έχουν όλοι οι νέοι δικαίωμα στη μόρφωση, με        ίσες ευκαιρίες, με δημόσια – δωρεάν παιδεία.
  • Να μην έχουν όλοι οι πολίτες το δικαίωμα στην εργασία.
  • Να μην έχουν όλοι οι εργαζόμενοι (άνδρες-γυναίκες),   την ίδια εξέλιξη μέσα από ίσες ευκαιρίες και αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς παρενοχλήσεις και «έξωθεν» παρεμβάσεις.
  • Να μην αναγνωρίζουμε και πολύ περισσότερο να μη σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες(εμπόδια σε διαβάσεις, κλείσιμο πεζοδρομίων, μη δυνατότητα πρόσβασης σε πλατείες, σε χώρους αναψυχής, σε δημόσια κτίρια).
  • Να μη συνυπάρχουμε με πολίτες άλλου χρώματος,                ή από άλλες χώρες.

Ρατσισμός ήταν αυτό ακριβώς που βίωσαν οι Έλληνες πρόσφυγες της Μ.Ασίας, με την «υποδοχή» που δέχθηκαν από τους «‘Ελληνες» της μαμάς πατρίδας!

Ρατσισμός ήταν επίσης ο εκφοβισμός αλλά και η απομόνωση, που με πολλούς τρόπους προσπαθούσαν να επιβάλλουν στους Έλληνες πρόσφυγες, ακόμα και στα παιδιά τους, στις γειτονιές, στις πλατείες, στα σχολεία…. !

–  Αν με σεβασμό προσεγγίσουμε και κατανοήσουμε αυτά που βίωσαν οι Έλληνες πρόσφυγες από τους «Έλληνες», την εποχή εκείνη, ίσως τότε να υπάρξει έστω και ένας λόγος να συμπεριφερθούμε διαφορετικά στους ξένους βιοπαλαιστές της ζωής.

–  Ο Ρατσισμός εκδηλώνεται από αδύναμους σε ιδεολογικά επιχειρήματα, από ανθρώπους που διαχειρίζονται πολλές φορές αντιδημοκρατικά την εξουσία, που αδιαφορούν για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που δεν έχουν αυτοσεβασμό κι ευαισθησίες! Εφαρμόζεται σε μειονότητες , σε μειοψηφίες ανθρώπων αριθμητικά αδύναμων και ανίκανων λόγω διαφόρων συνθηκών να αντιδράσουν.

–  Η έκφραση ή υιοθέτηση του ρατσισμού είναι φασισμός, γιατί δεν είναι φυσικά, έκφραση Δημοκρατίας και Πολιτισμού η επιβολή διά της βίας μιας άποψης, ο αποκλεισμός από διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, η απαγόρευση της δημιουργίας και της Ειρηνικής συνύπαρξης.

  • Σε μια τέτοια κατεύθυνση, για εξάλειψη τέτοιων φαινομένων και μεθόδων, θα βοηθήσει πολύ η διαπαιδαγώγηση μέσα απ’τα σχολεία και την οικογένεια.
  • Η ενημέρωση των πολιτών με τρόπους που η δημοτική αρχή μπορεί να εφεύρει.
  • Η διεκδίκηση από την κεντρική πολιτική εξουσία λύσεων των προβλημάτων αυτών.

–  Μία δημοτική αρχή με πλειοψηφία που θα ανήκει στη Δύναμη Πολιτών, θα μπορέσει γιατί θέλει να διεκδικήσει τη λύση τέτοιων ζητημάτων που άπτονται μίας Κοινωνικής Πολιτικής που διακηρύσσει, μιας και τα θέματα:

 ΡατσισμούΔημοκρατίας Πολιτιστικής Ανάπτυξης, είναι άρρηκτα δεμένα μ’αυτήν.

Φλώρου Σοφία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Δύναμη Πολιτών

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.