ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝEΙΑΣ


logo_dp

 

του Δημήτρη Μπαμπάκου*

imageΤο υπέρογκο χρέος των 7.000.000 € και οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις leasing που έχει σήμερα ο Δήμος μας δεν οφείλονται σε έργα η έξοδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, που έκαναν οι παρατάξεις που διοίκησαν μέχρι σήμερα, όπως εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί στα προεκλογικά τους φυλλάδια, όπου κάνουν το μαύρο άσπρο, αλλά στην αλόγιστη και ιδιοτελή κατασπατάληση των οικονομικών του δήμου από τη διοίκηση. Η Δύναμη Πολιτών έρχεται για να ανατρέψει μια νοοτροπία που θέλει το δήμο, τη παχιά αγελάδα για άρμεγμα από τους εκάστοτε δημοτικού άρχοντες.

Καταγγείλαμε και δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνουν γεγονότα σαν αυτά που έγιναν το 2007 στη Ν. Χαλκηδόνα, από την οποία προέρχεται η σημερινή δήμαρχος , όταν παρά το ότι είχαν ήδη γίνει οι εκσκαφές και ο φέρον οργανισμός του κτιρίου του νέου δημαρχείου στην Αχαρνών (Μπετον) από τη προηγούμενη διοίκηση, ανακάλυψαν ότι στο υπέδαφος βρέθηκαν υπόγεια ύδατα και βραχώδη στρώματα και ο εργολάβος έπρεπε να αποζημιωθεί για αυτό με πάνω από 1.000.000 €. Η παραλαβή του έργου έγινε από τη σημερινή διοίκηση παρά τις σοβαρές καταγγελίες από πολλές παρατάξεις.

Το σύστημα ανάθεσης έργων με μελέτη- κατασκευή, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου στη Φιλαδέλφεια είναι αμαρτωλό και αδιαφανές και μπορεί να εφαρμοστεί μόνον μετά από υπουργική έγκριση. Με αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν , με το αζημίωτο βεβαίως, τα έργα αποκλειστικά εταιρείες που έχουν τις απαιτούμενες διασυνδέσεις, αφού πρώτα διασφαλίσουν τις μίζες σε ολόκληρη τη διοικητική κλίμακα. Η κατάτμηση των έργων σε μικρότερα των 45 χιλιάδων Ευρώ και η απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους εργολάβους, είναι ένας ακόμη λόγος για την υπερχρέωση του δήμου.

Και ενώ ο δήμος έχει απόλυτη ανάγκη από την είσπραξη εσόδων από τη μια το αστυνομικό τμήμα της Νέας Χαλκηδόνας στεγάζεται σε κτίριο της ιδιοκτησίας του δήμου και δεν πληρώνει ενοίκιο από την άλλη τα πρόστιμα των αυθαιρέτων εισπράττονται με επιλεκτικό και ρουσφετολογικό τρόπο. Παράλληλα συνεχίζονται κανονικά οι πλουσιοπάροχες πληρωμές αμοιβών διαφόρων ειδικών συμβούλων, γραμματέων και παρατρεχάμενων. Τέλος ο τομέας των προμηθειών είναι το άβατων της εξουσίας όπου τα πάντα διενεργούνται χωρίς καμία διαφάνεια και οι πληρωμές των προμηθευτών πραγματοποιούνται καθαρά με προτεραιότητα στους ημέτερους και σήμερα με προεκλογικούς εκβιασμούς.

Δημήτρης Μπαμπάκος

Αρχιτέκτων – Μηχανικός

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.