ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


dynami logo
Ν.Φιλαδέλφεια – Ν. Χαλκηδόνα 27.10.2014

Ο μεγαλειώδης αγώνας του Ελληνικού Λαού ενάντια στον φασισμό-ναζισμό, ήταν αγώνας για την ελευθερία, την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Μέσα από τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις μάχες τους.

Η μνήμη όμως της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Ο φασισμός γεννήθηκε μέσα από την τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και, σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αποδείχτηκε ο καλύτερος συνεργάτης των οικονομικά ισχυρών και βύθισε τους λαούς στην φρίκη του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Η Χρυσή Αυγή το φασιστικό νεοναζιστικό μόρφωμα εκμεταλλεύεται την οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα, σηκώνει κεφάλι και ξεπροβάλλει μέσα απ’ το βάλτο που δημιούργησαν οι πολιτικές της λιτότητας, του «τσεκουρώματος» του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, οι πολιτικές που κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είναι μόνο ο πιο πρόσφατος κρίκος της μακράς αλυσίδας επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, τραμπουκισμών, οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή επιτίθενται στη Δημοκρατία. Όπως και τότε, ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο λαός.

Σήμερα λοιπόν είναι επίκαιρος όσο ποτέ ο αγώνας για την Δημοκρατία, τη λαική κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αντιστεκόμαστε υποστηρίζοντας τη Δημοκρατία ως το πλαίσιο που κάνει δυνατή την ανάπτυξη των δυνάμεων που επιτρέπουν μια άλλη κοινωνία, και αυτές είναι δυνάμεις εργασιακές, δυνάμεις πνευματικές, δυνάμεις συμμετοχής και αλληλεγγύης.

Για μας τη Δύναμη Πολιτών Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνος η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα περνάνε μέσα από την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Περνάνε μέσα από τον αγώνα για μια άλλη πολιτική που θα έχει στον πυρήνα της λογικής της, τις ανάγκες της κοινωνίας, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια και όχι το κέρδος.

ΟΧΙ στη Μνημονιακή πολιτική

ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Uncategorized. Bookmark the permalink.